Press "Enter" to skip to content

Коефициенти на букмейкърите

Като се има предвид, че математическият модел на изчисляване на коефициентите позволява на офисите да залагат определен процент от собствената си печалба, не е изненадващо, че букмейкърите винаги печелят. Разбира се, не забравяйте за маржа – комисионната, която се начислява на играча за транзакцията. Имайте предвид, че процентът на маржа е значително различен.

Първо, това се дължи на факта, че политиката на букмейкърите може да се различава значително.

На второ място, ниският процент маржин често се свързва с желанието на компанията да популяризира не най-известните спортове, първенства, играчи.

Въпреки това, и тук не всичко е толкова просто. Поради липсата на доверие в собствената си линия, букмейкърите надценяват шансовете за мачове от втората или третата лиги, се опитвам да се предпазя от компетентните прогнози на професионалисти. Не е изненадващо, че такива резултати и много ниски граници. Има обаче офиси, като например Pinnacle Sports, които определят високи граници не само за популярни събития.
Как пазарите са надценени

За да разберем тънкостите на канцеларията на букмейкъра, ще разгледаме конкретен дуел.

Тенис. Турнир по ATP. Пекин. Китай. Hard. Финалът. Р. Надал – Н. Киргиос. Въз основа на задълбочен анализ на букмейкър 1xstavka офис анализатор predmatchego заключава, че испанецът ще спечели този мач, оценка на вероятността от 60% победи. Съответно шансовете на един австралиец да спечели титлата ще бъде 40%. Въпреки това, ако компанията постави шансовете по този начин, в случай на победа, Надал ще претърпи сериозни загуби.

Следователно, офисът изгражда марж, повишавайки вероятността, като по този начин подценява коефициента. Така че, вече на уеб сайта на букмейкъра, можете да заложите на този мач от следните котировки: Р. Надал – 1.63, Н. Керкиос – 2.41. По този начин виждаме, че вероятността за победа на испанец е 61,4%, австралийската 41,5%, вероятността – 102,9%.

Маржът на букмейкъра за това събитие ще бъде 2,9%

Повишаването на количеството на вероятностите, букмейкърът се подсигури, знаейки, че основната дебит тя ще отиде на испанеца, ако спечели офис, който все още не остане на червено, като е изложил марж от 2,9%. Освен това трябва да се каже, че преди мача коефициентите се променят, тъй като букмейкърът не може да помогне да реагираме на пристигането на залози.

Така че, разбира се, в процеса на анализ за оценка на даден играч, вграден в вероятността букмейкър коефициентите не само за разбиране на стойността на залога, но евентуално да реши да търсите Боле щедър офис.

Ето защо е важно да знаете какъв процент от маржа е поставен от букмейкъра на дадено събитие и да правите залози само в тези BCs, които имат по-нисък процент. Вече казахме, че е важно да се регистрирате в няколко букмейкъра, да не забравяте за това и да изберете само най-добрите букмейкъри.